duminică, 26 decembrie 2010

Arta de a balansa fortele pentru a echilibra miscarea


"Echilibrul pe care-l cautam nu este nemiscarea, ci acela care face miscarea regulata. Nemiscarea inseamna moarte, numai miscarea este viata.
Acest echilibru motor este cel al naturii insasi.
Natura, echilibrand fortele fatale, produce raul fizic sau chiar distrugerea aparenta pentru omul prost echilibrat. Omul se vindeca de relele naturii, stiind sa se sustraga printr-o folosire inteligenta a libertatilor sale fatalitatii fortelor. Intrebuintam aici cuvantul fatalitate pentru ca fortele imprevizibile si neintelese de omul prost echilibrat i se par acestuia obligatoriu fatale.
Natura le-a dotat pe animale cu o multime de instincte pentru a le apara, dar a facut totul pentru ca omul neprevazator sa piara.
Animalele traiesc pe seama lor, ca sa zicem asa, fara efort. Numai omul trebuie sa invete sa traiasca. Or, stiinta vietii este stiinta echilibrului moral.
A impaca stiinta cu religia, ratiunea cu sentimentul, energia cu blandetea, iata fondul acestui echilibru.
Adevarata forta invincibila este forta fara violenta. Oamenii violenti sunt oameni slabi si neprevazatori, ale caror eforturi se intorc intotdeauna impotriva lor insisi."

Eliphas Levi

7 comentarii:

Iulia Georgeta Popescu spunea...

Da, verificabil pentru ca am trait si eu asta pe pielea mea, sau de pe pielea unora direct "pe pielea mea" / de pe pielea mea direct pe a altora... in fine, intelegi...

...foarte inteligent scrisa, nu stiu cine-i tipul

nevers spunea...

Eliphas Lévi a fost un autor de literatură ocultă și paranormală de origine franceză.

Levi identifică trei principii fundamentale ale magiei:
1.Universul materiei este numai o mică părticică din realitatea totală, care include multe alte planuri și moduri de conștientizare. Cunoașterea totală și puterea totală în univers este posibilă doar prin cunoașterea și acestor aspecte ale realității. Unul dintre cele mai importante niveluri sau aspecte ale realității este "lumina astrală", un lichid cosmic care umple toate formele fizice.
2.Voința umană este puterea reală, capabilă de a realiza absolut orice, de la ceva pământesc până la ceva miraculos.
3.Ființele umane sunt microcosmosul, un univers macrocosmic în miniatură, iar cele două sunt într-o legătură fundamentală.

Iulia Georgeta Popescu spunea...

Interesant...

mai vreau sa stiu si ce le liaza (macro cu micro)

nevers spunea...

inteligenta?

Iulia Georgeta Popescu spunea...

mneah... curioasa...

nevers spunea...

:)
Sa-l "petreci" cu bine pe 2010!

Iulia Georgeta Popescu spunea...

Doamne, chiar asa! Si tu!