joi, 16 decembrie 2010

Viata in ritm de tango…


Daca viata ar fi un dans, pentru mine cu siguranta ar fi tango-ul.
Si iata cel putin 7 motive:
1. Ca si in viata, in tango nu exista reguli. Nu exista miscari prestabilite. Avem libertatea de a alege si de a improviza. Oricine poate dansa tango, atat timp cat poate sa mearga. Si astfel, se spune ca “tango-ul se intampla de la un pas la altul, la fel ca viata”.
2. Traim in prezent. Tango-ul se danseaza aici si acum, cu partenerul ales. Imparti cateva minute cu celalalt trairea din prezent.
Dansand tango, inveti sa te conectezi si sa te desprinzi usor. Ca in multe intalniri din viata, devii partener cu un strain. Partenerul se schimba de obicei dupa 4 melodii, timp suficient pentru a incepe sa il simti dar insuficient pentru a te atasa.
3. Comunicam dincolo de cuvinte. Dansand tango, nu vorbesti si astfel descoperi cat de mult putem schimba intre noi intr-o relatie fara cuvinte.
4. Sunt eu insumi/insami dar sunt atent/atenta la partener. Ma exprim, ma aduc in dans dar imi simt partenerul pentru a-i intui miscarile. Stau pe propriile picioare, incerc sa nu il incomodez pe celalalt si sa il ajut in miscarile sale.
5. Relatia se schimba, chiar cu acelasi partener. Desi suntem impreuna, ne putem misca diferit si “relatia de dans” ramane. Relatia se schimba, probabil ca la primul dans suntem mai retinuti, dar apoi apare increderea.
6. Masculinitate – Barbatul conduce. Subtil, prin intentie, in niciun caz prin forta. Prin exemplu personal. El este cel care vede in ce directie se indreapta perechea, ceea ce ii ofera responsabilitate.
Barbatul pune in valoare femeia. Niciun barbat nu o poate impinge sa faca pasii pe care nu vrea sa ii faca sau sa o indrepte in alta directie. El trebuie sa o convinga, ca sa o faca fericita…
7. Feminitate – Femeia urmeaza. Avand atu-ul intuitiei, femeia simte urmatoarea miscare a partenerului. Si este cu atat mai provocator, intrucat nu exista reguli si nu poate sti care va fi urmatoarea miscare a partenerului. In tango, femeia merge cu spatele si nu vede directia. Astfel are nevoie sa isi foloseasca toate celelalte simturi.
Tango-ul dezvolta feminitatea, deoarece dansul cere rabdare si acceptare. Dansand tango, femeia invata sa astepte, sa aiba incredere, sa se lase condusa…

-articol scris de Raluca Mohanu-

Niciun comentariu: