duminică, 17 octombrie 2010

Salbatic si atent


Asteptati clipa... iubirea trebuie practicata la fel ca meditatia. Trebuie savurata treptat, astfel incat fiinta dumneavoastra sa devina una cu ea, iar experienta sa fie atat de coplesitoare incat sa dispareti cu totul in ea. Atunci nu veti mai face dragoste, veti Fi dragostea.
Lasati energia sa se acumuleze si sa va conduca singura acolo unde trebuie. Treptat, veti incepe sa stiti cand a sosit momentul. Ii veti cunoaste simptomele, preludiul; apoi totul va deveni usor.
Salbatici si atenti... cand esti atent, salbaticia nu mai este periculoasa! Dimpotriva, ea devine frumoasa, fascinanta. O femeie nu poate fi frumoasa daca nu este salbatica, caci cu cat va fi mai salbatica, cu atat mai vie va fi ea.
Aceasta fuziune nu trebuie sa se produca insa inconstient, altminteri veti pierde toata frumusetea. Actul amoros va fi frumos, nu este nimic rau in asta, dar transformarea nu va exista.
Daca veti constientiza momentul, veti constata o serie de transformari: mai intai, la nivelul corpului fizic, in al doilea rand, golirea mintii de ganduri. In sfarsit, va veti transcede ego-ul.”

Osho

Niciun comentariu: