marți, 15 decembrie 2009

"Sublima iertare care destepta o sublima credinta."


“Eu am urmatoarea convingere: Femeii care n-a invatat prin educatie ce este binele, Dumnezeu ii deschide doua cai care o pot readuce pe drumul drept: suferinta si iubirea. Sunt doua cai grele: cele care le urmeaza isi insangereaza picioarele, isi sfasie pielea mainilor, dar in acelasi timp, pierd prin maracinisuri podoabele viciului si ajung la capat cu acea goliciune care nu te face sa rosesti in fata Domnului.
Si cei care intalnesc asemenea cutezatoare drumete trebuie sa le sustina si sa povesteasca tuturor ca le-au iesit in drum, pentru ca astfel le lumineaza calea.”

“Isus ii spunea Mariei Magdalena: ”Ti se vor ierta multe pentru ca ai iubit mult.” Sublima iertare care destepta o sublima credinta. Si de ce am fi noi mai rigizi decat Isus? De ce sa ne incapatanam in parerile unei lumi care se vrea dura pentru a se amagi ca e puternica, si sa respingem suflete insangerate de rani prin care, asemena sangelui otravit al bolnavului, se raspandeste raul trecutului; suflete care nu asteapta decat o mana prieteneasca care sa le oblojeasca si sa le ofere convalescenta inimii?”

Alexandre Dumas-fiul - "Dama cu camelii"

Niciun comentariu: